HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

SCHENGEN II.

 VALEA ZĂLANULUI

 

Little insight..., Kis izelitö..., O mica gustare... www.transylvaniancastle.com

Közzétette: The Prince of Wales's Guesthouses in Transylvania – 2016. június 11.

ZALANPATAK-KASTELY3 resize

Aşezământul a luat naştere in decursul secolului al XVII-lea, centrul lui fiind şura familiei nabiliare Kálnoky. Astăzi acest aşezământ aparţine de Malnaş din punct de vedere administrativ. Deoarece aceste păduri aparţin de Zălan, la început aşezământul a fost numit Şura din Zălan.

În această şură au fost fabricate ferestrele poligonale ale bisericii Sfântul Mihail din Cluj Napoca. În anul 1860, furnalul din Zălan şi-a încetat activitatea. În prezent multe alte obiecte din sticlă fabricate în furnalul menţionat se pot vedea în colecţia aflată în Muzeul Naţional Secuiesc, precum şi în colecţia personală a lui Karácsony Zoltán. Biserica catolică din aşezământ a fost construită în 1863, clopotul ei modelat în 1750 este considerat a fi monument. Sărbătoarea cea mai renumită a aşezământului este pelerinajul din 8 septembrie. În sat se găseşte şi a o biserică ortodoxă care, din nefericire, se află într-o stare dărăpănată.