HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

SCHENGEN II.

Urez un bun venit călduros vizitatorilor paginilor website a Comunei Malnaş!

Mă numesc Szotyori Angéla-Gizella, şi sunt primarul acestei comunei. Este o deosebită plăcere să vă prezint comuna noastră, cu un trecut istoric bogat. Reşedinţa comunei Malnaş, satul Malnaş, este situată pe Malul Oltului, între Munţii Baraolt şi Munţii Bodoc, de a lungul drumului naţional E 575 (DN-12). Are staţie de cale ferată pe linia 400, iar Malnaş-Băi are gară proprie. Se află la 17 km de Sfântu-Gheorghe. Formează o unitate administrativă împreună cu Malnaş-Băi, staţiune situată la 3 km de satul Malnaş, şi localitatea Valea Zălanului, izolat în inima munţilor Baraolt, la 10 km de reşedinţa comună.Este accesibil doar prin Băţanii Mari.

În prezent se modernizează drumul de legătură dinspre Malnaş spre Valea Zălanului. Comuna noastră se află în judeţul Covasna. Numele satului Malnaş este menţionat în scris pentru prima oară în 1366 (Malnas). În 1690 apare sub forma Málnás. Valea Zălanului este o localitate mai tânără, fiind consemnată pentru prima oară în 1740, sub numele de Zalányi Evegcsür.Localitatea Malnaş-Băi s-a format în mijlocul secolului al XIX-lea. Primiţi acest site ca un prim prilej de informare, despre comuna noastră, totodată având speranţa că într-o bună zi ne veţi vizita şi personal.