HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

SCHENGEN II.

Málnás község falvainak hivatalos testvértelepülései:

Málnásfalu-Alsóőrs.

1990-ben, a rendszerváltáskor vetődött fel magyarországi barátaink részéről, annak a gondolata, hogy Alsóörs község testvértelepülési kapcsolatot létesítene egy erdélyi településsel. Az elhatározást részükről tett követte, és igy a mi településünkkel sikerült kialakítaniuk a kapcsolatot.

A kapcsolat azóta is tart, kiteljesedett, évenkénti itteni és ottani találkozásokkal, vendégszereplésekkel, gyermekek táboroztatásával, egyházközségi és személyes kapcsolatokkal. A legutóbbi készülődésekről, itt számoltunk be hireink között, valamint Kovács Endre alsóőrsi fotóművész 2007 tavaszán Málnásról készitett fotóalbuma itt tekinkhető meg (4.album) Málnásfalu testvértelepülésének, Alsóőrsnek hivatalos weblapja: www.alsoors.hu, valamint az Alsóőrsi Református Egyházközség web elérhetősége: www.refalsoors.hu.

 

Zalánpatak-Kaposgyarmat.

"A Zselic gyöngyszeme. A szülőhelyük-höz ragaszkodók így is nevezik Kaposgyarmatot, ezt az apró, erdőkkel körülölelt virágos falut, amely a megyeszékhelytől, Kaposvártól mindössze 17 kilométerre található. E vidéken szívesen látnak minden vendéget, a táj kirándulásra és táborozásra kiválóan alkalmas." - olvasható Kaposgyarmat leirásában. A két kisfalu kapcsolata, habár nem tekint oly régi múltra, mint az Alsóőrs- Málnás kapcsolat, mégis igen aktiv kapcsolatnak nevezhető meg, és Kasléder József polgármestersége alatt teljesedett ki.

Legutóbb Málnás község vezetősége székelykaput adományozott Kaposgyarmatra, mint egy évvel azelőtt Alsóőrs számára is, a kaposgyarmatiak pedig jelenlétükkel és ajándékkal tisztelték meg az új iskola felavatását Málnáson. Kaposgyarmatról a következő web elérhetőségeken tudhatunk meg többet: kaposgyarmat.extra.hu és www.somogy.hu/kaposgyarmat.